moneta logo
logo aisis

Test finanční gramotnosti pro základní školy

Jaký je dopad finančního vzdělávání na skutečné znalosti a dovednosti žáků? Jsou podněty a diskuse o penězích ve školách a v rodinách dostačující pro přípravu žáků do života? Chcete mít jistotu, že mládež odchází ze základní školy s vědomostmi a praktickými dovednostmi, které požadují Standardy finanční gramotnosti jako cílový stav úrovně finanční gramotnosti na konci základního vzdělávání? Test Rozumíme penězům vám pomáhá odhalit odpovědi na tyto otázky.

V Rozumíme penězům ve spolupráci s Moneta Money Bank jsme se zapojili do akce Ministerstva financí, které vyhlásilo BŘEZEN – MĚSÍC FINANČNÍHO ZDRAVÍ a připravili pro vás test finanční gramotnosti pro základní školy, kterým můžete ověřit znalosti žáků ze světa osobních financí. 

Test generuje šestnáct otázek z oblastí: finanční odpovědnost, finanční znalosti a finančně právní povědomí. U otázek, kde nebudete znát správnou odpověď, se vám v závěrečném vyhodnocení testu zobrazí i správné odpovědi. Testovat se můžete opakovaně, protože systém generuje do testu pokaždé jiné otázky ze široké nabídky. Můžete tak například na začátku školního roku zjistit skóre svých žáků a na konci školního roku si prověříte, zda se znalosti zlepšily. 

I mistr tesař se někdy utne. Buďte opatrní při čtení otázek. Některé otázky mají negaci, kdy se při odpovědi budete muset zamyslet. Proč jsme připravili i tento typ otázek? Rozumíme penězům podporuje i rozvoj čtenářské gramotnosti. Jednoduchost je v tom, že na každou otázku je jen jedna z nabízených odpovědí správná a k absolvování testu nepotřebujete žádné pomůcky. 

Otestujte si svoji finanční gramotnost ZDE

Potřebujete-li pomoc s rozvojem finanční gramotnosti, neváhejte nás kontaktovat, rádi pomůžeme. Rozumíme penězům nabízí semináře pro ředitele a učitele základních i středních škol – aktuální akce naleznete v nabídce www.aisis.cz, metodické materiály a přednášky.  

Navíc máme unikátní nabídku projektových dní pro základní školy, které můžete hradit ze šablon nebo využijete omezené speciální nabídky projektových dní s bankéřem ZDARMA, které v rámci Global Money Week pro vás finančně zastřešuje Moneta Money Bank. 

Další vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti získáte i sledováním našeho webu www.rozumimepenezum.cz, kde naleznete odborné informace, statistická data, zkrátka vše k finanční gramotnosti. 

VSTUP DO TESTU FINANČNÍ GRAMOTNOSTI

Veronika Kalátová
Veronika Kalátová
Je konzultantka, mentorka a lektorka finančního vzdělávání. Je autorkou projektu Finanční zralost (www.financnizralost.cz). Veronika má více jak 25 let zkušenost ve finančním světě. Absolvovala MBA Finančního poradenství a pojišťovnictví na Ústavu práva a právní vědy a je držitelkou prestižního titulu EFA (European Financial Advisor).

Další články autora

Podobné články

Nejnovější

Jirka vysvětluje věci

Jirka vysvětluje věci je YouTube kanál Jiřího Burýška, na kterém můžete najít pořad stejného názvu obsahující desítky dílů o délce od několika minut až...

Pojištění majetku – povodeň a záplava

V dnešním článku se budeme věnovat pojistným rizikům skrývajícím se pod pojmy povodeň a záplava. Toto téma si zaslouží zvýšenou pozornost kvůli stále častějším extrémním...

Důležitost finančního plánu

Život nabízí mnoho radostných okamžiků, ale také nejistot a nečekaných událostí. Jak bychom měli reagovat na tyto proměnlivé situace z finančního hlediska? Jak efektivně...