moneta logo
logo aisis

Úspora energie v domácnosti

Současné ceny především plynu a elektřiny nutí domácnosti hledat cesty, jak smysluplně šetřit na energiích. S konkrétními radami přichází i sám největší producent elektřiny společnost ČEZ.

Konkrétně společnost ČEZ Prodej a. s., která provozuje webové stránky Šetřím.cz. Ty vás provedou různými způsoby, jak ušetřit na energiích, ať už bydlíte v bytě či domě.

Celý web je rozdělen do dvou částí. První z nich je průvodce jak na úspory energie a druhá se věnuje především dotacím spojeným s rekonstrukcí bydlení či investicí do moderních technologií, které vedou k úsporám energie.

Energetický rádce

V této části zjistíte vaši optimální spotřebu energií podle typu bydlení, vytápění a obývané podlahové plochy. Tu můžete porovnat s vašimi vyúčtováními za poslední období. Následně se dozvíte mnoho zajímavých tipů, jak okamžitě uspořit energie drobnými změnami návyků či způsobů používání spotřebičů i s přibližnými dopady do spotřeby.

Příspěvky a podpora

Tato část se věnuje především dotačnímu programu Nová zelená úsporám a také sociálním dávkám a pomoci, kdy zvýšené náklady na energie již ohrožují rozpočet domácnosti.

  1. Dotace na technologie
  2. Příspěvky na bydlení
  3. Bezplatná pomoc s řešením dluhů a exekucí
  4. Možnosti řešení vysokých cen energií s vaším dodavatelem elektřiny a plynu

Zdroj: www.setrim.cz

Robert Kočí
Robert Kočí
Je lektorem finanční gramotnosti. Učí finanční gramotnost a angličtinu na základní škole. Vzdělává lidi všech věkových kategorií v oblasti spotřebitelských práv. Je autorem několika publikací zaměřených na to, jak učit o osobních financích děti na základních školách. Absolvoval Právnickou fakultu MU v Brně obor Právní specializace a MBA studia obor Coaching, Mentoring and Leadership.

Další články autora

Podobné články

Nejnovější

Jirka vysvětluje věci

Jirka vysvětluje věci je YouTube kanál Jiřího Burýška, na kterém můžete najít pořad stejného názvu obsahující desítky dílů o délce od několika minut až...

Pojištění majetku – povodeň a záplava

V dnešním článku se budeme věnovat pojistným rizikům skrývajícím se pod pojmy povodeň a záplava. Toto téma si zaslouží zvýšenou pozornost kvůli stále častějším extrémním...

Důležitost finančního plánu

Život nabízí mnoho radostných okamžiků, ale také nejistot a nečekaných událostí. Jak bychom měli reagovat na tyto proměnlivé situace z finančního hlediska? Jak efektivně...