moneta logo
logo aisis

Finanční gramotnost pro druhý stupeň ZŠ (úvod)

Komu je program určen: pedagogům druhého stupně ZŠ

 

Popis programu:

Vzdělávání pedagogických pracovníků ve formách a metodách výuky směřujících k rozvoji finanční gramotnosti žáků základních škol a zároveň podpoře gramotnosti čtenářské, matematické, informační a občanské.

Účastníci tohoto semináře se zorientují v obsahu a požadovaných výstupech finančního vzdělávání žáků ZŠ a v jeho možném propojení se čtenářskou, informační, občanskou a matematickou gramotností na  2. stupni ZŠ.

Pro účastníky je připravena sada konkrétních modelových situací a problémů, které se týkají rozhodování o současných nebo budoucích financích. Tematicky vycházejí z obsahu Standardů finanční gramotnosti (Peníze, Hospodaření domácnosti, Finanční produkty). Používané výukové metody pomáhají naplňovat standardy ostatních vybraných gramotností.

Účastníci si prakticky vyzkoušejí ukázkové metody podporující rozvoj čtenářské, informační, občanské a matematické gramotnosti při práci s textem obsahově zaměřeným na finanční vzdělávání; zahájí týmovou spolupráci na strategii finančního vzdělávání; získají specifické znalosti související s vlastní finanční gramotností; vytvoří návrh na finanční vzdělávání na své škole.

Na seminář navazuje další semináře Finanční gramotnost pro druhý stupeň ZŠ – praktická aplikace. Doporučujeme absolvování obou seminářů.

Rozsah: 4 hodiny

Seminář pořádá náš partner DDM Vila Doris Šumperk, bližší informace a možnost přihlášení neleznete na www.doris.cz

 

 

 

Další články autora

Podobné články

Nejnovější

Jirka vysvětluje věci

Jirka vysvětluje věci je YouTube kanál Jiřího Burýška, na kterém můžete najít pořad stejného názvu obsahující desítky dílů o délce od několika minut až...

Pojištění majetku – povodeň a záplava

V dnešním článku se budeme věnovat pojistným rizikům skrývajícím se pod pojmy povodeň a záplava. Toto téma si zaslouží zvýšenou pozornost kvůli stále častějším extrémním...

Důležitost finančního plánu

Život nabízí mnoho radostných okamžiků, ale také nejistot a nečekaných událostí. Jak bychom měli reagovat na tyto proměnlivé situace z finančního hlediska? Jak efektivně...